CIAM

Tjänster

Läs mer och skicka din förfrågan om tid nedan. Hittar du inte det du söker, lägg gärna ett mail så skräddarsyr jag eller hjälper dig vidare. 

Återhämtning - Recilience

Förmågan att komma tillbaka efter påfrestning


Vill du uppleva dig som en studsboll – som efter en utmaning eller påfrestning kommer tillbaka till ditt normalläge med energi och glädje?

Göra återhämtningen efter varje påfrestning snabbare, känna dig starkare, och till och med att du blivit en bättre person?


Precis som kroppens muskler behöver träning för att bli starka, behöver den mentala återhämtningen, Resilience, träning.  Som en studsboll kommer du efter träning tillbaka till ditt normalläge med sin energi, istället för att gå sönder som ett ägg med lång tid för återhämtning.


Du håller dig centrerad, vilket innebär att även om det stormar och är kaos runt omkring dig, så behåller du ditt lugn och känner dig känslomässigt stabil och säker. Likt ögat i en tropisk storm.


Vi lägger träningen på det sätt som passar dig bäst; en stund varje dag under en vecka eller ett pass en gång per vecka under ett par månader. Träffas gör vi via Skype eller Zoom.


Var beredd på att det kan förändra ditt liv  -och bara till det postitiva!Ut och Njut Coaching!


Kom med ut till den vackra sörmländska naturen och under vägen pratar om det som är viktigt för dig just nu.


Vi tittar på kor, kalvar eller de vilda hjortarna som betar på våra marker, 

eller tar en promenad i gammal urskog med en vacker sjö där vi äter och dricker från vår medhavda matsäck.


Lyssna på fåglarna och vindens sus i trädtopparna, blicka ut över en vattenspegel och kanske ha turen att se en stor älg på andra sidan, känn doften av mossa och tall samtidigt som

du smakar på kaffet eller chokladen från din kopp och hittar dina svar.

Hjältens Resa - lev ditt hjälteliv


Vill du också leva ett meningsfullt liv och bidra till en bättre värld?


Tänk dig att kunna navigera när det inte finns någon karta och terrängen är helt okänd... Här får du utforska din inre kompass för att lättare ta dig fram i de snabba förändringarna.


Hjältens Resa utgår från en bok om mytologiska berättelser om hur en ung man får en kallelse att lämna sitt vardagliga liv och ge sig iväg på en okänd resa. Efter att accepterat får han en Väktare som ger skydd, visdomsord och en talisman på färden. Den unge mannen möter faror men också support på sin väg och utvecklar stora förmågor och bedrifter. Han får en uppenbarelse med stor universell visdom och därefter en ny kallelse att återvända. Syftet med hans resa var att ta med sig visdomen till sitt födelseland.


Utifrån den metaforiska berättelsen Hjältens Resa har Robert Dilts tagit fram en process för en resa av självupptäckter. Robert är en av de tidiga pionjärerna inom NLP och har utvecklat modeller och tänkande inom NLP.  

Processen handlar om hur du upptäcker din kallelse och går om bord på lärandets och omvandlingens resa med att omvandla begränsande övertygelser och vanor, läka känslosår, fördjupa intimiteten, förbättra självbild och självkärleken. De utmaningar vi möter på denna väg tvingar oss att utvecklas och tänka i nya banor och för oss utanför vår komfortzon.


Vi utforskar frågor som:

 • Hur kan du leva ett meningsfullt liv.
 • Vad är det djupaste livet du är kallad att leva.
 • Hur kan du svara på  - leva efter - ditt kall.

 

Stoppa hjärntjattret - workshop


Vill du stoppa tankar som bara mal runt i din hjärna och känslor som drar iväg med dig? Vill du fokusera bättre och uppleva att det blir tyst och känns lugnt inombords?

 

Ibland går vi omkring och irriterar vi oss mer och mer på en medarbetare som utfört sitt arbete på ett sätt som kunde ha varit bättre. Ibland kan något ha hänt och en smart lösning behövs, men det är bara samma idéer som dyker upp. Ibland kan framtiden verka oroande, eller vi fastna, fortsätter att återkomma till det som varit och det blir svårt att skaka av sig för att gå vidare. Ibland är det verkligen svårt att fokusera på det som är viktigt på riktigt.


Ja, ibland är det så att våra tankar snurrar runt i oss utan att hitta en väg till förändring. Det kan liknas vi att en apa sitter på axeln och tjattrar hela tiden. Samma tankar hela tiden och de kan skapa olika känslor i oss som inte hjälper oss vidare.

 

Lär dig att stoppa den här sortens tankar och känslor, upplev lugnet i dig och hitta en ny väg.

 

Workshop:

 • kort och enkelt om hur hjärnan fungerar,
 • Triggers för hot- och rädsloreaktioner.
 • Vad skapar trygghet, motivation och arbetsglädje.
 • Negativa självrefererande tankar och vändning.
 • Att göra om kritik till positiv feedback
 • Verktyg och förhållningssätt att för att stoppa ”hjärntjattret”.


 

Havening Tecniques

 

Havening är en effektiv metod för att hantera stress, trauma och andra känsloreaktioner genom att neutralisera reaktioner och betingning i nervsystemet. Den bygger på sensorisk beröring som klienten kan göra själv eller få hjälp med och kan ge varaktiga resultat efter 1-3 sessions.

Metoden är en ny typ av sensorisk exponeringsterapi som är framtagen av Dr Rolnad Ruden efter över 16 års forskning om stress, trauman, fobier och hur de kodas och avkodas.

 

Internationellt används Havening som fristående behandlingsmetod, som Första Hjälpen och som komplement till KBT, samtalsterapi, hypnos terapi, massageterapi, transaktionsanalys och behandling av post-traumatisk stress.

 

Tekniken ger möjlighet att leva ett hälsosammare, förhoppningsvis gladare och mer produktivt liv. Att se det som gör ont försvinna direkt, problem som funnits under lång tid lösas upp och störande minnen blekna är nästan magiskt.


Du kan testa tekniken via ett skype eller zoom samtal med Christina.

 


Offerkofta blir ledartröja

Låt den inre Ledartröjan bli synlig

 

Hur vänder du på alla negativa erfarenheter som har påverkat ditt liv?


Det börjar med dina tankar och känslor.

 Har du fallit offer för omständigheterna? Det var läraren som favoriserade andra i klassen, chefen du hade på ett tidigare arbete var jobbig eller dum eller kanske en psykopat? Ditt ex bråkade hela tiden över småsaker. Ja, inte undra på att det är svårt att hitta ett välbetalt arbete eller få en relation att fungera.


Händer det att du upptäcker att du säger till dig själv att ”Det är ingen idé att försöka/anstränga mig, därför att…” Du tänker att förra gången du försökte så gick det inte så bra, eller att du inte har de pengar, vänner, kontakter som skulle behövas för att göra det du önskar. Kan det vara så att det här inte är första gången du tänker så, ja, det kan ha blivit ett mönster där du tänker att andra har bättre förutsättningar, har inte dina upplevelser och erfarenheter som tar så mycket energi från dig eftersom när du tänker på dem blir så ledsen, eller arg för att livet blivit på ett sätt som du inte ville och det inte går att ändra på. Du kanske oroar dig för framtiden hur det ska gå ekonomiskt eller för det som hänt för att det påverkar hur du mår just nu.


Dessa tankar kan ge olika känslor och att du känner dig som ett offer, att du är i en situation som du inte valt och inte kan förändra till det bättre.

 

Tänk om, TÄNK OM... om det fanns en annan verklighet, livet skulle kunna vara på ett annat sätt. Tänk om du lät den där lilla pricken av ljus inne i dig, den som säger att du vill och faktiskt kan göra något. Och om du kan du göra något så kan det växa till ännu mer. Så en dag upptäcker du att dina tankar och känslor leder dig till det som du vill åstadkomma. Och att du gör allt det där som du vill, på ett bra sätt både för dig och din omgivning.

 

Tänk om det är möjligt..

 

Visst - det är möjligt!

Har du läst så här långt undrar du säkert hur det skulle kunna gå till, du som just nu, ja din situation är helt säkert unik och du tänker att den kanske till och med knepig att förändra.

Du har nu startat resan och ibland är det bra att hålla någon i handen som gjort samma resa.

 

Vill du ha sällskap?

 En resa börjar alltid med var du vill, dvs målet. Lika viktigt är att veta var startpunkten är. Om du har orienterat med karta och kompass vet du hur viktigt dessa båda punkter är. Så, hur ser din situation ut just nu?


Självskattning i olika områden:

 • Vart vill du? Ibland kan det vara svårt att se för att det är så många ”det går inte för att..” dyker upp framför ansiktet.
 • Din Ledartröja - hur ser den ut,  får den finnas och synas?
 • Följ din inre övertygelse - bli din egen ledare.

 

Hur ser din inre övertygelse ut?

Lyser den igenom din offerkofta?

Är den så stark att den skapar din ledartröja?

Hur skulle det vara att vara att känna och uppleva att det som finns inne i dig blir till verklighet. Det du tycker är viktigt, vad du vill åstadkomma, hur du vill leva ditt liv, så att det blir bra för dig och för din omgivning.

 

 Kontakta mig så skapar vi din individuella ledarresa.

 

Copyright © Alla rättigheter förbehållna