CIAM

Om Christina Berglund 

Varför gör jag det jag gör?


Varje gång jag har hjälp någon att känna en större lätthet, släppa gamla tankar och känslor som snurrar runt i dem, må bra, hitta målet de vill fokusera på och rensa bort hindren på vägen dit… ja, det ger mig stor glädje och en värme i kroppen som gör det gott att leva.


Vad får mig att verkligen må bra? Förutom att hjälpa mina medmänniskor att må bra, att få ta del av naturens överflöd, i form av en vacker natur, plocka frukt, svamp och bär. Att under vintern plocka fram ur mina förråd, det ger också glädje, särskilt om jag får laga något gott och bjuda mina gäster.

 

Mer om mig

Efter tingsmeritering köpte min man en större gård i Södermanland och vi flyttade så att barnen skulle kunna växa upp på landet. Eftersom barns utveckling och skolgång var viktigt för mig engagerade jag mig i ”Hem och Skola” och kom då i kontakt med Stiftelsen Framtidens Skola som jag under några år arbetade tillsammans med.


Efter flera kortare kurser på S:t Lukas stiftelsen blev det den 3-åriga Psykosocial fortbildning som handlade om individ-, grupp-och organisationsutveckling. Jag brukar säga att efter den utbildningen förändrades mitt sätt att se på omvärlden. Framförallt på hur barnen undervisades i skolan.

Eftersom jag är lösningsfokuserad skapade jag en utbildning för extra skolpersonal som skulle möta barnen i deras utveckling så att lärarna skulle få tid att fokusera på sin lärargärning.


Känslan av att se på världen på ett helt nytt sätt upplevde jag även efter utbildningen IPU profilanalys, de fyra färgerna som beskriver människors beteenden. Med de olika NLP utbildningarna har mitt synsätt förändrats och utvecklats. Ny kunskap och nya insikter leder ofta till kurser eller nytt och snabbare sätt att hjälpa andra att expandera sina unika förmågor och må bra.

Senaste åren har mitt fokus varit på att hitta sätt att lösa upp upplevda hinder eller begräsningar. ”Havening” är ett exempel på en sådan teknik. Just nu erbjuder jag prova på ”Havening” för 500 kr per timme. I Corona-tider jobbar vi via Skype eller Zoom.

Några av mina utbildningar:


 • NLP Coach, & NLP Trainer


 • Metaphors of Movement, utbildare Andrew T. Austin


 • Lab Profile Praticitioner & Word that change minds. Utbildare: Chelle Rose Charvet


 • Identity Coaching, sponsoring Transformal Change. Utbildare: Robert Dilts


 • Hero’s Journey, A Voyage of Self-Discovery, Utbildare: Robert Dilts


 • Jur. kand.


Utveckling

Omtanke

Respekt

Jag har tre kärnvärden som är viktiga för mig, och som påverkar det jag gör:

Handlar om energi och en rörelse som för framåt, att lyfta blicken och ha ett fokus långt fram i tiden, för samhällets och den egna utvecklingen, attt ha ett högre syfte..

Det ger en kompassriktining.


När det gäller samhället kom fokus på barnens utveckling i skolan när våra fyra barn var små. Hemma supportade jag dem med vad de behövde för sin utveckling i stället för att styra dem. Mitt synsätt gjorde att jag tog mig in i skolans värld.


När det gäller mig själv har de olika utbildningarna mer och mer inriktats på hur jag kan ta hand om mina tankar och känslor så att jag kan skapa ett gott liv för mig själv och därmed även min omgivning.

Att vilja andra gott att se allt det fina som finns i var och en och att det kan utvecklas, expandera, växa. Att hjälpa till att frigöra från hinder, avlagringar, egna krokben, acceptera begränsande åsikter så att det goda förmågorna kan utvecklas, expandera och växa.  Må bra och känna glädje kan alla uppleva! Att bidra till det ger glädje.

Vi har alla våra egna erfarenheter som vi agerar utifrån. Att acceptera och respektera dessa utan att värdera dem är en självklarhet. Det visar sig både när jag coachar och i att jag är medlem i Svenska Jägareförbundet, trots att jag varken jagar eller äter kött.

Det är viktigt att det är balans i skogen och därför behöver det jagas. Jag respekterar andras val av mat och tycker om att laga goda måltider av det vilda köttet.Om NLP

NLP, Neuro Lingvistisk Programmering är en del av den nya positiva psykologin.  NLP bygger på andras framgångsrika arbete inom psykologi, beteendevetenskap och terapi.


NLP-kunskaper används idag inom en mängd områden; vid utveckling av individer, team och organisationer och gör skillnad i vardagen när den tillämpas. Man kan säga att NLP är:


 • En modell hur språket påverkar oss, om hur vi kommunicerar internt och externa
 • Ett ramverk av metoder och teorier
 • Ett antal konkreta tekniker
 • En terminologi
 • Verktyg för terapi, personlig utveckling och kommunikation i allmänhet
 • En nyfiken attityd

Copyright © Alla rättigheter förbehållna